OBS kurs säsongen med Surfskolan  2020  är avslutat. Vi siktar på kursstart i April/maj 2021. 🙂  /Surfskolan Crew

 

 

Vågsurfa med Surfskolan på en av många fina nybörjarstränder som finns kring Varberg!

Surfskolan firar i år 16 års jubileum med kurser och event i Vågsurfing sedan 2004 i Varberg.

Vi närmar oss slutet av vågsurfkurs säsongen 2020 då vatten temperaturen är under 12 grader. 

Skulle det blir varmare väder igen i slutet av okt kommer vi köra några kurser till då lägger vi ut det på våra sociala medier.

Surfskolan Crew

 

Alla våra längre vågsurfingskurser körs i bra vågförhållanden då detta krävs för att lära sig vågsurfing på riktigt. Känn på havets krafter och den oslagbara frihetskänslan att surfa fram på en våg.

 

Hur får man en plats i en av våra populära Ride Vågsurfkurser? 

 Vi lägger ut kursscheman på sociala medier (instagram: @surfskolan och facebook: Surfskolan Varberg). För att boka en kurs behöver man aktivt gå in och följa våra poster för att se när kursen kommer att köras i Varberg. Först till kvarn gäller för platserna i kursen, så kan du köra – hojta till direkt så att du säkrar din plats. 

Vi försöker lägga upp kursscheman på våra sociala medier så tidigt som möjligt 1-2 dagar innan, men då vädret kan vara svårt att förutse under sommaren med snabba väderomslag, kan det ske så sent som 12 timmar innan kursstart. Kursen riktar sig till tonåringar (från 13år) och vuxna. 

Vi behöver ifrån ca 9-10 m/s västlig vind för att vågorna skall bygga för Vågsurf i Varberg.

 

// Surfskolan Crew ????

 

ride

[kurs namn=”Ride” pris=”950kr” tid=”3h”]Ride är en mycket populär halvdags grundkurs och det självklara valet om du vill ge dig in i surfingens fantastiska värld! Kursen är inriktad till dig som aldrig vågsurfat förut.

Du kommer få lära dig om havets strömmar, hur du ska röra dig i vågorna, hur du paddlar, ligger och står på brädan. Och framförallt hur du surfar ner för en våg!

Målet är att dina kunskaper och skickligheter ska sitta i muskelminnet så din kropp reagerar instinktivt i havet för att du ska få den maximala upplevelsen.

Vi går igenom säkerhetsregler, risker i vågor, olika sorts brädor till olika vågförhållanden, sköna surfspots och resmål utomlands. En kurs som garanterat ger dig mersmak!

Efter avslutad Ride kurs rekommenderar vi att man hyr bräda och övar på vad man lärt sig under kursen. Första gången man hyr efter kursen bjuder vi på 50% av hyrkostnaden. 🙂

Vi rekommenderar att man går vår Ridekurs  om man aldrig har surfat Svenska vind genererade vågor tidigare som skiljer sig en del ifrån tex. Portugal,Cosa Rica, Sri Lanka.

Utlåning av all utrustning ingår i Ride kursen.   [/kurs]

vag

[kurs namn=”Nivå 2″ tid=”2,5h” pris=”850kr”]Vi anpassar kursen efter dina kunskaper och önskemål. Vi går djupare in på olika tekniker på brädan i vågorna. Kursen körs ihop  med eller efter Ride och är det perfekta fortsättnings steget när du tagit dina första vågor.

Vi rekommenderar att man går vår Ridekurs  om man aldrig har surfat Svenska vind genererade vågor tidigare som skiljer sig en del ifrån tex. Portugal,Cosa Rica, Sri Lanka.

Steg 2kursen är mer advanced kurs för dig som vill lära dig mer om vågposition hur man rör sig i en Line-up mm!!

 

Utlåning av all utrustning ingår.[/kurs]

[kurs namn=”Prova på” tid=”1,5h” pris=”500kr”]Prova på är kursen för dig som vill få en introduktion till vad vågsurfing handlar om. Perfekt för en möhippa eller annat event där man vill prova på surfing!

Få en actionfylld dag med dina vänner eller kollegor tillsammans med Surfskolan!

Går även att kombinera med SUP eller longboards/skateboards.

Minimum 7 personer.[/kurs]

solo

 

hyra

[kurs namn=”Hyra”] Uthyrningen är stängd för säsongen 2020
Hyr Softboards hos oss (inklusive våtdräkt).

En och en halv timme för 200kr.
Tre timmar för 300kr.
Heldag för 400kr.

Våtdräkt heldag 100kr.

Epoxybräda (inklusive våtdräkt).
En och en halv timme 300 kr.
Tre timmar 400 kr.
Heldag 500 kr.

All utrustning uthyres på kundens ansvar.

[/kurs]

Våra vanliga surf-spots för vågsurfing

Apelviken