Vågsurfing

Vågsurfa med Surfskolan på en av många fina nybörjarstränder som finns kring Varberg!

Surfskolan firar i år 16 års jubileum med kurser och event i Vågsurfing sedan 2004 i Varberg.

Alla våra längre vågsurfingskurser körs i bra vågförhållanden då detta krävs för att lära sig vågsurfing på riktigt. Känn på havets krafter och den oslagbara frihetskänslan att surfa fram på en våg.

Våra bästa vågperioder är från juni till början av november.

Tänk på att kursdatum kan vara varierande. Naturen avgör när det är dags att surfa så det är bra om du anmäler flera datum för att du ska få störst chans till bra vågor!

OBS  info ang vågsurfkurser under V.29-32

Vi har nu ett massivt tryck på bokningar och mail och vårt vanliga bokningssystem klarar tyvärr inte av trycket nu i Corona-tider när många hemestrar. Vi har därför tyvärr lite svårt att svara på alla mail, men försöker så gott vi kan. 

 

Under vecka 28-32 kommer vi lägga ut kursscheman på sociala medier (instagram: @surfskolan och facebook: Surfskolan Varberg). För att boka en kurs behöver man aktivt gå in och följa våra poster för att se när kursen kommer att köras i Varberg. Först till kvarn gäller för platserna i kursen, så kan du köra – hojta till direkt så att du säkrar din plats. 

 

Vi försöker lägga upp kursscheman på våra sociala medier så tidigt som möjligt, men då vädret kan vara svårt att förutse under sommaren med snabba väderomslag, kan det ske så sent som 12 timmar innan kursstart. 

 

// Surfskolan Crew 🙂

 

 

När man har skickat in sina preliminära datum för att surfa på är det bara att vänta på ett sms ifrån oss när vi ser att vågorna ser bra ut för Surf. Det är ett begränsat antal i varje kurs så får du ett ett meddelande att det är Surf på G bekräfta att du vill vara med direkt så inte kursen blir fullbokad. Kursen riktar sig till tonåringar (från 13år) och vuxna.


ride

Ride

3h

950kr

Ride är en mycket populär halvdags grundkurs och det självklara valet om du vill ge dig in i surfingens fantastiska värld! Kursen är inriktad till dig som aldrig vågsurfat förut.

Du kommer få lära dig om havets strömmar, hur du ska röra dig i vågorna, hur du paddlar, ligger och står på brädan. Och framförallt hur du surfar ner för en våg!

Målet är att dina kunskaper och skickligheter ska sitta i muskelminnet så din kropp reagerar instinktivt i havet för att du ska få den maximala upplevelsen.

Vi går igenom säkerhetsregler, risker i vågor, olika sorts brädor till olika vågförhållanden, sköna surfspots och resmål utomlands. En kurs som garanterat ger dig mersmak!

Efter avslutad Ride kurs rekommenderar vi att man hyr bräda och övar på vad man lärt sig under kursen. Första gången man hyr efter kursen bjuder vi på 50% av hyrkostnaden. 🙂

Vi rekommenderar att man går vår Ridekurs  om man aldrig har surfat Svenska vind genererade vågor tidigare som skiljer sig en del ifrån tex. Portugal,Cosa Rica, Sri Lanka.

Utlåning av all utrustning ingår i Ride kursen.  

vag

Nivå 2

2,5h

850kr

Vi anpassar kursen efter dina kunskaper och önskemål. Vi går djupare in på olika tekniker på brädan i vågorna. Kursen körs ihop  med eller efter Ride och är det perfekta fortsättnings steget när du tagit dina första vågor.

Vi rekommenderar att man går vår Ridekurs  om man aldrig har surfat Svenska vind genererade vågor tidigare som skiljer sig en del ifrån tex. Portugal,Cosa Rica, Sri Lanka.

Steg 2kursen är mer advanced kurs för dig som vill lära dig mer om vågposition hur man rör sig i en Line-up mm!!

 

Utlåning av all utrustning ingår.

Prova på

1,5h

500kr

Prova på är kursen för dig som vill få en introduktion till vad vågsurfing handlar om. Perfekt för en möhippa eller annat event där man vill prova på surfing!

Få en actionfylld dag med dina vänner eller kollegor tillsammans med Surfskolan!

Går även att kombinera med SUP eller longboards/skateboards.

Minimum 7 personer.

solo

 

hyra

Hyra

Hyr Softboards hos oss (inklusive våtdräkt).

En och en halv timme för 200kr.
Tre timmar för 300kr.
Heldag för 400kr.

Våtdräkt heldag 100kr.

Epoxybräda (inklusive våtdräkt).
En och en halv timme 300 kr.
Tre timmar 400 kr.
Heldag 500 kr.

All utrustning uthyres på kundens ansvar.

Våra vanliga surf-spots för vågsurfing

Apelviken

Köp presentkort
0

Your Cart