Sydafrika Kapstaden 4-18 Februari 2018 #sakitecamp

SA KITE CAMP Cape Town 2018 4-18 Februari

Nu släpper vi vinterns äventyr till magiska Kapstaden Sydafrika.

2017 års  kite camp vart en enorm succé där vi hittade vänner för livet under magiska veckor i Kapstaden och nu kör vi det tredje årets upplaga av SA Kite Camp för dig som vill utveckla din kitesurfing ihop med oss.

Lämna snöslask och mörker och häng på till sommar och surf i Cape Town! Vi effektiviserar din semester så du får ut så mycket som möjligt av din resa med oss.

Efter att ha spenderat våra vintersäsonger i Kapstaden, Sydafrika så pass länge kallar vi det vårt andra hem. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter och att du/ni ska få möjligheten att uppleva en av världens särklass bästa kitesurf-destinationer. Upplev fantastisk mat, gott vin, uteliv som slår det mesta till mycket bra priser, grym natur och magisk kitesurfing!

ENGLISH Join us in Cape Town this winter for an epic kitesurf adventure for more info email us on info@surfskolan.se

Sydafrika

Då många har hört av sig och vill utveckla sin våg-kitesurfing kommer vi i är fokusera mer på just detta och specifikt söka oss till bättre våg-kitesurfing stränder med mycket  tid på downwinders på dom bästa sträckorna för just våg-kitesurfing. Det går fortfarande att vara med och köra twintip bräda och få magiska förhållanden för hopp  och trix under din resa.  Här är en video ifrån en downwind under förra årets camp. kolla även #sakitecamp på instagram för inspiration.

Din grundkunskap skall vara såpass hög att du självständigt kan köra åt båda hållet och ta höjd. Maila oss så pratar vi igenom din kunskap och vad du vill ha ut av just din resa.

Vårt Camp hus är samma som förra året och erbjuder ett brett alternativ av boendemöjligheter och sysselsättningar när man inte är på havet se boende alternativ längre ner. Bra att veta är att det råder en rätt akut vattenbrist i Sydafrika så påfyllning och rengöring av poolen kan varierar under visa perioder under sommaren.

Vi erbjuder i år en boknings period från 4 -18 februari   Skulle dessa datumen inte riktigt passa in i din reseplanering kan vi anpassa datumen efter dina möjligheter inom denna perioden. Det är ett personligt upplägg så man har möjlighet till egentid för att utforska vad Kapstaden har att erbjuda många stannar någon vecka efter perioden för att på egen hand köra när man fått lite mer kött på benen efter Campet.

Campet riktar sig  till dig som redan kitesurfat några år men vill pusha din åkning några snäpp till, både med vågbräda och Twintip. Vi erbjuder även möjligheten att börja vågsurfa  innan vinden har kickat in på dagen för den som vill lära sig något nytt. Vi har ett nära samarbete med Atlantic Surf som erbjuder det mesta inom surf och kitesurf du kan tänkas behöva på plats.

Vi utgår ifrån vårt Kite-hus mitt i Table View någon minut ifrån kända Kite Beach.

Vi  guidar er dit vinden är bäst i området runt Kapstaden, varje dag. Allt ifrån magisk kitesurfing i solnedgången, med downwinders och roadtrip till nya stränder god mat och vinprovning om det inte blåser någon dag. Alla turer genomförs med gemensamma måltider. man står för egen transport hyrbil så du är så fri som möjlighet och kan välja själv var och när du vill köra. (åker du själv går det bra att passa ihop så man kan dela bil med någon annan av deltagarna.)

I Kapstaden måste man jaga vinden för att få köra så mycket som möjligt och det är där vi har lokalkännedomen som gör att vi får så många dagar som möjligt på vattnet.

 

Detta händer på campet

Vi bjuder på en ordentlig grillkväll i huset när  första veckan börjar för att lära känna varandra och information av vad som komma skall, väderprognoser plus all nyttig information som kan behövas.

 Vi utökar i år campet till möjlighet att stanna 14  nätter med boende i vårt grymma hus ifrån 10 nätter förra året, mitt i kitesurfing-meckat. Man väljer själv boende-alternativ i huset. Se dom olika alternativen.

Nytt får i år är att man även kan lösa eget boende i annat hus och vara med på guidade dagar med oss som man  själv väljer  hur många man vill köra för mer info kontakta oss på info@surfskolan.se

I Guidningen ingår, coachingtips, foto/filmning utveckling av din teknik man kitesurfare mer på 2 veckor en vad man gjort innan så utvecklingen kommer gå fort framåt vi håller koll på dig i vågorna och behövs det en hjälpande hand om man tar sig lite vatten över huvudet fins vi där.

Arild Kristiansen, huvudinstruktör och ägare i Surfskolan sedan 2004, tillsammans med Surfskolan Crew och Atlantic Surf som löser allt som kan behövas i utrustning mm på plats. Arild har rest jorden runt för att jaga vågor att kitesurfa i över 10 år och kommer alltid tillbaka till Kapstaden för det härliga livet både på vattnet och på land.

Sydafrika boende

Detta löser man själv

Biljett till Kapstaden, mellan ca 6000-8000kr.

Tips .Vi flyger med Turkish Airways då de är väldigt bra på att ta med surf-utrustning, men det finns flera bra alternativ. läs bara igenom flygbolagets bagage policy innan ni bokar något.

Egen kite-utrustning och våtdräkt (kolla med oss vad som är lämpligt att ha med sig).

Vi löser vågsurfbrädor att hyra till rabatterat pris för dom som vill ha det hos Atlantic Surf.

Man står för egen mat under resan och hyrbil, plus bränsle.

Vi hjälper er så att ni kan gå ihop flera stycken och hyra bilar på plats om ni reser själva –  Hyra bil i Sydafrika är prisvärt. Pris för en mindre bil i 14 dagar ligger från 1500kr.

Se över din reseförsäkring.

I mån av plats kan man hyra in sig utan guidning under perioden. Det är ett begränsat antal personer för att hålla campet så personligt som möjligt med möjlighet att utforska Kapstaden på egenhand med.Huset kommer inte vara fullt men Vi är flera kitesurfare som är på plats ifrån Sverige som bor i huset och fins till hjälp om du har några frågor för att skapa en så trevlig gemenskap som möjlighet både i havet och på land.

Din Bokning är preliminär och vi tar inte ut någon boknings avgift i förskott och vi fakturerar bara för det man deltar i under campet så skulle du behöva åka hem någon dag tidigare eller få ett liknande förhinder så blir du inte betalningsskyldig. boendet bokas separat och betalas på plats till husets ägare mer info ser man under boende alternativ.

Vi är inte en resebyrå utan vill skapa en personlig  upplevelse för att man skall få sin bästa kitesurf upplevelse med nya vänner att surfa ihop med.

Red Bull King of the Air, avgörs runt början av feb så med lite tur är du med och kollar in finalen i världens största kite-tävling.

För frågor och bokning kontakta oss på info@surfskolan.nu eller telefon 0707986522

Tips
Se över din reseförsäkring och avbokningskydd då vi inte erbjuder flygresor eller hyrbil i paket. för mer info kontakta din hemförsäkring som ofta har ett bra resealternativ eller Europeiska reseförsäkringar https://www.erv.se/privat/ där ett avbokningskydd för hela resan kostar 6% av resans totala pris.

 

Boende

 

Boende alternativ i vårt Camp

 Camp huset passar helt perfekt att hänga i innan och efter man spenderat många timmar i vågorna. Huset är utrustat med gemensamt stort kök, vardagsrum, spelrum med pingis/fotbollspel/dart m.m, grillområde, härlig trädgård med skönt poolhäng. Helt enkelt det perfekta surfhuset. Det fins flera olika boende-alternativ som du/ni väljer innan. Allt från att man delar rum i sovsal till egen separat lägenhet för den som vill det. Alternativen ser man nedan.

Man bokar och betalar sit boende separat direkt till ägaren. För frågor ang boende alternativ och bokning maila oss eller fyll i formuläret nedan så skickar vi över mer info.
The Reef Apartment

The Reef Room

Egen avskild lägenhet i surfhuset med separat ingång. Vardagsrum, sovrum och köksdel med kylskåp egen dusch och toalett. Tvättstuga i anslutning till lägenheten och direkt tillgång till trädgård och poolområde. Perfekt för par, kompisgäng eller familj.

Lämpligt för 2 personer med barn.

12000kr för 14 nätter för hela lägenheten samt 6300kr per person för guidning i hela perioden (vi  kör någon vilodag där man fritt hittar på vad man vill, detta lägger vi in någon dag när vinden ser klen ut).

The Bali Suite

The Bali Suite

Perfekta alternativet för dig/er som vill ha det lilla extra. Eget badrum, badkar och king size-dubbelsäng.

2 personer, boende 14 nätter 10500kr    samt 6300kr per person för guidning/coaching i hela perioden (vi  kör någon vilodag där man fritt hittar på vad man vill, detta lägger vi in någon dag när vinden ser klen ut)

1 person, boende 14 nätter 9500kr  plus guidning.

The High Tide Room

High Tide

Mysigt rum med dubbelsäng för  2 personer. Toalett och dusch i anslutning till rummet.

2 personer boende, 14 nätter för 7500kr  samt 6300kr per person för guidning/coaching i hela perioden (vi  kör någon vilodag där man fritt hittar på vad man vill, detta lägger vi in någon dag när vinden ser klen ut)

1 person boende, 14 nätter för 6200kr plus  guidning.

The Quicksilver Room

Quicksilver Room

Rum med 2 separata sängar perfekt för 2 vänner. Toalett och dusch i anslutning till rummet.

 Pris per person, boende 14 nätter 5500kr

6300kr per person för guidning/coaching i hela perioden (vi  kör någon vilodag där man fritt hittar på vad man vill, detta lägger vi in någon dag när vinden ser klen ut)

The Beach Bumz Room

Beach Bumz

Ett större fräscht rum med 3 st stora våningsängar. Plats för 6 personer med egen toalett och dusch. Perfekt för kompisgänget, familjen eller med andra kitesurfare under campet. Prisvärt alternativ. går även att bara hyra sängplats under perioden.

Per person, boende 14 nätter 4000kr

6300kr per person för guidning/coaching i hela perioden (vi  kör någon vilodag där man fritt hittar på vad man vill, detta lägger vi in någon dag när vinden ser klen ut)

The Da Hui Room

Da Hui

Pool-huset ligger i trädgården. Med 2 separata sängar i ett litet beach shack. Prisvärt alternativ (tänk på att det kan bli varmt vid värmebölja). Tillgång till toalett och dusch i trädgården. perfekt för övernattning någon natt  boka beach bumz för prisvärt alternativ för hela perioden.

OBS

Vid allvarlig sjukdom är du inte bunden att betala något av din resa till oss då du bara betalar för den guidningen/cocahingen du är delaktig i. Man betalar för boende till husets ägare på plats som i vanliga fall bedrivs som ett mysigt Bed and breakfast. beloppet ändras då över i lokal valuta Rand.

Kontakta oss för boknings frågor

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefonnummer (obligatorisk)

Önskemål för boende

0

Your Cart