South Africa Cape Town, Version 5 kommer snart #sakitecamp

Wave Kitesurfing Camp, Cape Town  

Vinterns Camps blev  magiska med massa härliga nya kite vänner.

Här är en film ifrån Campet under Jan/feb 2019

SA KITE CAMP 5 edition   Preliminära datum för vinterns Camps 2019/20 ej helt spikat än.

   Camp 1.  24 nov -6 Dec 2019

  Camp 2.  2 feb-13 feb  2020

Läs om tidigare års camp nedan mer info kommer senare under säsongen för vinterns äventyr. 🙂

 

Lämna snöslask och mörker och häng på till sommar och surf i Cape Town!

 Vi effektiviserar din semester så du får ut så mycket som möjligt av din resa med oss och pushar din vågkitesurfing till nästa nivå.

Efter att ha spenderat våra vintersäsonger i Kapstaden, Sydafrika så pass länge kallar vi det vårt andra hem. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter och att du/ni ska få möjligheten att uppleva en av världens särklass bästa kitesurf-destinationer. Upplev fantastisk mat, gott vin som slår det mesta till mycket bra priser, grym natur och magisk kitesurfing med  härlig gemenskap!

 

ENGLISH : Join us in Cape Town this winter for an epic kitesurf adventure and push your wave kitesurfing to the next level with us on the forth edition of our  popular wave kitesurfing camp now two periods nov/ded 2019 and Jan/feb 2020.  for more info email us on info@surfskolan.se

Utveckla din våg-kitesurfing till nästa nivå.

Sa Kite Camp Version  riktar sig till dig som har börjat  kitesurfa vågor och vill utveckla dig till nästa nivå. 

Vi kommer specifikt söka oss till dom bästa våg-kitesurfing stränder med mycket  tid på downwinders på dom bästa sträckorna för just våg-kitesurfing down the line.  Här är en video ifrån en downwind under förra årets camp. kolla även #sakitecamp på instagram för inspiration.

Din grundkunskap skall vara såpass hög att du självständigt kan köra åt båda håll och ta höjd med en vågkite bräda straped eller strapless i vågor och kan fånga en våg  med kite och vågbräda. Sedan hjälper vi dig med resten. Vi kommer surfa alla sorts vågor så man behöver inte vara någon galen big wave kitesurfare för att kunna följa med och utvecklas på vårt camp.

Vi erbjuder även möjligheten att börja vågsurfa  innan vinden har kickat in på dagen för den som vill lära sig något nytt. Vi har ett nära samarbete med Atlantic Surf som erbjuder det mesta inom surf och kitesurf du kan tänkas behöva på plats. Och vi kommer ha tillgång till 2020 års F-one utrustning som kites vågbrädor foils för demo.

Maila oss så pratar vi igenom din kunskap och vad du vill ha ut av just din resa.

Här är en liten film ifrån tidigare år där Arild får sig en go solo session på en va våra favorit sträder.

 

Vi erbjuder i år två wave camp perioder  OBS DETTA ÄR GAMMAL INFO ifrån förra årets camp.

Camp 1.  24 nov -8 Dec 2018 Nytt För i år.

Vi lägger till en ny period    perioden Nov/Dec har haft mest vind i Kapstaden under dom senaste 2 åren utan något folk på stränderna. Denna perioden erbjuder vi boende i  Bröderna Olaussons super fina  nybyggda hus precis bredvid Kite beach. Se video och bilder ifrån huset nedan.

 

Camp 2 . 26 jan-10 feb  2019

Under Camp 2 rekommenderar  vi att boka boende  på The Surf Schak Backpackers som är ett trevligt surf Bed and Brekfast.  www.thesurfshack.co.za

eller  Cape Town Kite Club  även det mycket trevligt boende. www.capetownkiteclub.com 

Det fins fler fina boenden så det går bra att välja själv med.

Kontakta oss innan ni bokar för boknings kod.

På Camp 2 bor vi på egna boenden i Table view men kitesurfar/jagar vågor ihop längsmed kusten och umgås  utanför surfet på middagar i Kapstaden mm. Vi är tillgängliga hela tiden under perioden och hjälper till med allt ifrån surf till annat man kan behöva. Detta upplägget provade vi förra året för en del av gruppen och det visade sig fungera fint. Då det kan vara skönt att få lite lugn och ro efter surfet med egen tid med. Vi jobbar med prognoser dagligen för att hitta dom bästa kite stränderna under Campet.

Lite mer film ifrån förra årets resa till Sydafrika med Surfskolan Crew.

 

Vi utgår ifrån vårt Kite-hus mitt i Table View någon minut ifrån kända Kite Beach.

Vi  guidar er dit vinden är bäst i området runt Kapstaden, varje dag. Allt ifrån magisk kitesurfing i solnedgången, med downwinders och roadtrip till nya stränder god mat och vinprovning om det inte blåser någon dag. Alla turer genomförs med gemensamma måltider. man står för egen transport hyrbil så du är så fri som möjlighet och kan välja själv var och när du vill köra. (åker du själv går det bra att passa ihop så man kan dela bil med någon annan av deltagarna.)

I Kapstaden måste man jaga vinden för att få köra så mycket som möjligt och det är där vi har lokalkännedomen som gör att vi får så många dagar som möjligt på vattnet.

 

Detta händer på campet

 I Guidningen ingår, coachingtips, foto/filmning utveckling av din teknik gemenskap och pushning med feedback så du utmanar dig själv i din kitesurfing för att utvecklas med stöd ifrån oss. man kitesurfar mer på 2 veckor en vad man gjort innan så utvecklingen kommer gå fort framåt vi håller koll på dig i vågorna och behövs det en hjälpande hand om man tar sig lite vatten över huvudet fins vi där.

Arild Kristiansen, huvudinstruktör och ägare i Surfskolan sedan 2004, tillsammans med Surfskolan Crew och Atlantic Surf som löser allt som kan behövas i utrustning mm på plats. Arild har rest jorden runt för att jaga vågor att kitesurfa i över 15 år och kommer alltid tillbaka till Kapstaden för det härliga livet både på vattnet och på land.

Vårt hus på Camp 1

Boende alternativ i vårt Camp 1

Camp huset passar helt perfekt att hänga i innan och efter man spenderat många timmar i vågorna. Huset är utrustat med gemensamt stort kök, vardagsrum, grillområde, trädgård med skönt poolhäng. Det fins flera olika boende-alternativ som du/ni väljer innan. Alternativen ser man nedan.

Man  betalar sit boende separat direkt till ägaren. För frågor ang boende alternativ och bokning maila oss eller fyll i formuläret nedan så skickar vi över mer info.

Se en liten film ifrån huset  när de precis var färdigt nu är det fullt inrätt som på bilderna.

Rum 1.

Perfekta alternativet för dig/er som vill ha ett härligt stort rum med allt som behövs till.  Eget badrum, badkar och king size-dubbelsäng balkong över trädgården.  Bild 1 och 2 nedan. Går fint att dela rummet på 2 personer med mycket plats.

2 personer, boende  360kr per natt per person.    Samt 6500 kr  per person för guidning/coaching i hela perioden (vi  kör någon vilodag där man fritt hittar på vad man vill, detta lägger vi in någon dag när vinden ser klen ut)

1 person, boende per natt 590kr  plus guidning.

Rum 2.

Mysigt rum med queen size dubbelsäng för 1 eller  2 personer. Toalett och dusch badkar i  rummet. Balkong

2 personer, boende  340kr per natt per person.    Samt 6500 kr  per person för guidning/coaching i hela perioden. Bild 4

1 person, boende per natt 570kr  plus 6500kr guidning.

Rum 3.

Rum på andra våningen med 2 separata sängar perfekt för 2 vänner. Toalett och dusch i anslutning till rummet. bild nr 3

 Pris per person, per natt 340kr plus 6500kr per person för guidning /coaching  för hela perioden.

Rum 4.

Mysigt  rum på under våningen med mindre dubbelsäng för  1 personer. Toalett och dusch i anslutning till rummet.

450kr per natt för en person. plus 6500kr per person för guidning /coaching  för hela perioden.

 

Detta löser man själv

Biljett till Kapstaden, mellan ca 6000-9000kr.

Tips .Vi flyger med Turkish Airways då de är väldigt bra på att ta med surf-utrustning, men det finns flera bra alternativ. läs bara igenom flygbolagets bagage policy innan ni bokar något.

Egen kite-utrustning och våtdräkt (kolla med oss vad som är lämpligt att ha med sig).

Vi löser vågsurfbrädor att hyra till rabatterat pris för dom som vill ha det hos Atlantic Surf.

Man står för egen mat under resan och hyrbil, plus bränsle.

Vi hjälper er så att ni kan gå ihop flera stycken och hyra bilar på plats om ni reser själva –  Hyra bil i Sydafrika är prisvärt. Pris för en mindre bil i 14 dagar ligger från 2000kr.

Se över din reseförsäkring.

 Det är ett begränsat antal personer för att hålla campet så personligt som möjligt.

Tips
Se över din reseförsäkring och avbokningskydd då vi inte erbjuder flygresor eller hyrbil i paket. för mer info kontakta din hemförsäkring som ofta har ett bra resealternativ eller Europeiska reseförsäkringar https://www.erv.se/privat/ där ett avbokningskydd för hela resan kostar 6% av resans totala pris.

 

 

Bild ifrån Big Monday förra campet

Gemenskap och nya surf vänner

Din Bokning är preliminär och vi tar inte ut någon boknings avgift i förskott och vi fakturerar bara för det man deltar i under campet så skulle du behöva åka hem någon dag tidigare eller få ett liknande förhinder så blir du inte betalningsskyldig. boendet bokas separat och betalas på plats till husets ägare mer info ser man under boende alternativ.

Vi är inte en resebyrå utan vill skapa en personlig  upplevelse för att man skall få sin bästa kitesurf upplevelse med nya vänner att surfa ihop med.

Red Bull King of the Air, avgörs runt början av feb så med lite tur är du med och kollar in finalen i världens största kite-tävling under Camp 2.

För frågor och bokning kontakta oss på info@surfskolan.se eller telefon 0707986522

Kristian på Big day förra årets camp och han levererade som ni ser på bilden nedan.

Smiles all around!!

Kontakta oss för boknings frågor.

Här är film ifrån tidigare års resa både med vågsurf och kitesurfing i fantastiska Sydafrika.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefonnummer (obligatorisk)

Önskemål för boende

0

Your Cart