Wave Kitesurfing Camp, Cape Town  2020/2021

Vi  avvaktar läget med Covid19  men hoppas vi kan genomföra våra kite camps även till vintern. Här nedan läser du lite om tidigare års camp som var en succé  med magisk gemenskap på land och i vågorna. 

 

Lämna snöslask och mörker och häng på till sommar och surf i Cape Town!

Vi effektiviserar din semester så du får ut så mycket som möjligt av din resa med oss och pushar din vågkitesurfing till nästa nivå.

Efter att ha spenderat våra vintersäsonger i Kapstaden, Sydafrika så pass länge kallar vi det vårt andra hem. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter och att du/ni ska få möjligheten att uppleva en av världens särklass bästa kitesurf-destinationer. Upplev fantastisk mat, gott vin som slår det mesta till mycket bra priser, grym natur och magisk kitesurfing med  härlig gemenskap!

Vi har i år 2 perioder där Camp 1 riktar sig mer till dig som vill ha mer specificerad coaching och tips, på plats i Kapstaden.  Man bokar dags sessions  där vi guidar och coachar dig/er i vågorna.

Camp 2.  2 feb-12 feb  2020

 

Camp 2 är ett 10 dagars kitesurf äventyr med guiding till kite och vågsurf runt kusten i Sydafrika där man bokar hela perioden. Campet passar dig som vill komma igång med vågkitesurfing och kan hålla höjd med en vågbräda. Vi anappar oss efter nivå till vilka stränder vi kör på under perioden.

Senare i februari har vi oxå möjlighet till att lösa dags guiding och coaching som under period 1 kontakta oss för mer info.

 

Period 2 för dig som vill känna pulsen när säsongen är i fullgång  med kitesurf världseliten samlad på plats för tex Red Bull king of the Air.  lite mindre Swell men lite mer vind.

Camp 2. 8000kr per person för full coaching och guidning under 10 dagar inkl fullt RYD fen set värde ca 1399kr.

English :  Available for max 4 kitesurfers (1-2 vacancies )

Camp 2 is  a 10 days full kitesurfer adventure with guiding and cocaching. price  750 Euros for 10 days of coaching and guiding plus a full set of RYD  fins to fit your surfboard  perfectly.  (fins value 110 euro, contact us for more info)

 

 

ENGLISH : Join us in Cape Town this winter for an epic kitesurf adventure and push your wave kitesurfing to the next level with us on the fifth year of our  popular wave kitesurfing camp now two periods nov/dec 2019 and Jan/feb 2020.  We have two different options. Camp 1 is more day to day session guiding and coaching that you book day by day under your holiday to develop  your riding together with us.  Camp 2 is a 10 day full kitesurfer adventure.  for more info email us on info@surfskolan.se WhatsApp +46707986522

 

 

   Camp 1.  20 nov -4 Dec 2019  AVSLUTAD

 Period 1 är en oslipad diamant för dig som gillar mindre crowd då är detta en mycket lugnare period men med lite större swell och fin vind. Man bokar dags sessions där vi finslipar på din teknik i vågorna. kontakta oss så vi kan diskutera vad just du vill utveckla i din våg-kitesurfing. bokar du fler dagar i rad gör vi ett paket  upplagt efter dina behov.

English :  Available  for max 2- 4 kitesurfers  at the same time in coaching sessions that you book per day to push your riding to the next leve with us full focus on waveriding.  coaching guiding rescue if needed.

140 Euro for one day or 1500 skr.  

We can arrange a package deal if you want to join us for  more then 1-2 days at the time. 

 

 

 

 

Här är en film ifrån Campet under Jan/feb 2019

 

 

Utveckla din våg-kitesurfing till nästa nivå.

 

Camp2

Nytt för i år mindre grupp för mer personlig coaching och full fokus på att utvecklas och få  en bred grund inom kitesurfing i Vågor.

Vi samarbetar med  Ryd Brand som har sitt huvudkontor i Cap Town och är en av dom absolut mest genomarbetade surf fenor accessories  företagen i världen med teamriders som WSL PRO Surfer Caio ibelli.  Vi får en föreläsning om olika fenor till olika brädor av CEO Byrond på  plats. Där varje deltager  får ett unikt fen sätt som passar just dig efter demo av olika modeller i olika förhållanden. Värde på fenor ca 1399kr

Sa Kite Camp 2 år 5  riktar sig till dig som har börjat  kitesurfa vågor och vill utveckla dig till nästa nivå. 

Vi kommer specifikt söka oss till dom bästa våg-kitesurfing stränder med mycket  tid på downwinders på dom bästa sträckorna för just våg-kitesurfing down the line.  Här är en video ifrån en downwind under förra årets camp. kolla även #sakitecamp på instagram för inspiration.

Din grundkunskap skall vara såpass hög att du självständigt kan köra åt båda håll och ta höjd med en vågkite bräda straped eller strapless i vågor och kan fånga en våg  med kite och vågbräda. Sedan hjälper vi dig med resten. Vi kommer surfa alla sorts vågor så man behöver inte vara någon galen big wave kitesurfare för att kunna följa med och utvecklas på vårt camp.

Vi erbjuder även möjligheten att börja vågsurfa  innan vinden har kickat in på dagen för den som vill lära sig något nytt. Vi har ett nära samarbete med Atlantic Surf / Ryd Brand Boards som erbjuder det mesta inom surf och kitesurf du kan tänkas behöva på plats. Och vi kommer ha tillgång till 2020 års F-one utrustning som kites vågbrädor foils för demo under camp perioden.

Maila oss så pratar vi igenom din kunskap och vad du vill ha ut av just din resa.

Här är en liten film ifrån tidigare år där Arild får sig en go solo session på en va våra favorit stränder.

 

 Boende 

Vi samarbetar med

Cape Town Kite Club   mycket trevligt boende med  en riktigt härlig social vibe plus grym comfort du väljer själv vilken form av rum du vill ha på. www.capetownkiteclub.com 

Läget är  TOP i Big bay där vi surfar/kitesurfar mest och ett måste att bo i för att snabbast vara ute när förhållanden är  ON!

Kontakta oss innan ni bokar för camp boknings kod.

 

Det fins fler fina boenden så det går bra att välja själv med.  eller så går man ihop och bokar lägenhet ihop med andra deltagare. Då tipsar vi gärna om område att boka i och sätter er samman för att boka boende ihop.

 

 

 

Lite mer film ifrån tidigare  året resa till Sydafrika med Surfskolan Crew.

 

Vi  guidar er dit vinden är bäst i området runt Kapstaden, varje dag. Allt ifrån magisk kitesurfing i solnedgången, med downwinders och roadtrip till nya stränder god mat och vinprovning om det inte blåser någon dag. Alla turer genomförs med gemensamma måltider. man står för egen transport hyrbil så du är så fri som möjlighet och kan välja själv var och när du vill köra. (åker du själv går det bra att passa ihop så man kan dela bil med någon annan av deltagarna.)

I Kapstaden måste man jaga vinden för att få köra så mycket som möjligt och det är där vi har lokalkännedomen som gör att vi får så många dagar som möjligt på vattnet.

 

Detta händer på campet

 I Guidningen ingår, coachingtips, foto/filmning utveckling av din teknik gemenskap och pushning med feedback så du utmanar dig själv i din kitesurfing för att utvecklas med stöd ifrån oss. man kitesurfar mer på campet en vad man gjort innan så utvecklingen kommer gå fort framåt vi håller koll på dig i vågorna och behövs det en hjälpande hand om man tar sig lite vatten över huvudet fins vi där.

Arild Kristiansen, huvudinstruktör och ägare i Surfskolan sedan 2004, tillsammans med Surfskolan Crew och Ryd crew  som löser allt som kan behövas i utrustning mm på plats. Arild har rest jorden runt för att jaga vågor att kitesurfa i över 15 år och kommer alltid tillbaka till Kapstaden för det härliga livet både på vattnet och på land.

 Camp 2. 8000kr för full coaching och guidning under 10 dagar inkl fullt RYD fen set värde ca 1399kr.

 

 

 

Detta löser man själv

Biljett till Kapstaden, mellan ca 6000-9000kr.

Tips .Vi flyger med Turkish Airways då de är väldigt bra på att ta med surf-utrustning, men det finns flera bra alternativ. läs bara igenom flygbolagets bagage policy innan ni bokar något.

Egen kite-utrustning och våtdräkt (kolla med oss vad som är lämpligt att ha med sig).

Vi löser vågsurfbrädor att hyra till rabatterat pris för dom som vill ha det hos Atlantic Surf.

Man står för egen mat under resan och hyrbil, plus bränsle.

Vi hjälper er så att ni kan gå ihop flera stycken och hyra bilar på plats om ni reser själva –  Hyra bil i Sydafrika är prisvärt.

 Det är ett begränsat antal personer för att hålla campet så personligt som möjligt.

Tips
Se över din reseförsäkring och avbokningskydd då vi inte erbjuder flygresor eller hyrbil i paket. för mer info kontakta din hemförsäkring som ofta har ett bra resealternativ eller Europeiska reseförsäkringar https://www.erv.se/privat/ där ett avbokningskydd för hela resan kostar 6% av resans totala pris.

 

 

Bild ifrån Big Monday på tidigare camp

Gemenskap och nya surf vänner

Din Bokning är preliminär och vi tar inte ut någon boknings avgift i förskott och vi fakturerar bara för det man deltar i under campet så skulle du behöva åka hem någon dag tidigare eller få ett liknande förhinder så blir du inte betalningsskyldig. boendet bokas separat och betalas på plats.  mer info ser man under boende alternativ.

Vi är inte en resebyrå utan vill skapa en personlig  upplevelse för att man skall få sin bästa kitesurf upplevelse med nya vänner att surfa ihop med.

Red Bull King of the Air, avgörs runt början av feb så med lite tur är du med och kollar in finalen i världens största kite-tävling under Camp 2.

För frågor och bokning kontakta oss på info@surfskolan.se eller telefon 0707986522

Kristian på Big day tidigare året camp och han levererade som ni ser på bilden nedan.

Smiles all around!!

Kontakta oss för boknings frågor. Så ser vi din nivå och vad just du vill utvecklas inom i din kitesurfing.

Här är film ifrån tidigare års resa både med vågsurf och kitesurfing i fantastiska Sydafrika.

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Telefonnummer (obligatorisk)

    Önskemål för boende