Beskrivning  

Wingsurf Grundkurs Är kursen för dig som vill testa på vad Wingsurf är på riktigt och få grunden till hur man börjar att Wingfoila och kan ta sig vidare snabbt och säkert på egen hand efter kursen.

Wingsurf  även kallat Wingfoil är den nya heta Surf diciplinen som växer enormt nu runt världen. Då den har ett mycket brett användningsområde och kan utövas där det finns vatten på sjöar och hav.  Med en fantastik frihetskänsla för alla.

 

Vi har aktivt Wingsurfat sedan 2019 i Sydafrika och i Sverige med erfarenhet av kursverksamhet sedan 2004 och är helt tagna av vilka fantastiska möjligheter en Wing ger våra Svenska sjöar och hav. Med marknadens ledande Wingfoil märke F-ONE lär vi dig denna magiska diciplin. Utan att skryta tror vi oss vara dom mest kompetenta inom just Wingsurf och foil i Sverige nu med flest timmar på vattnet och Sveriges första riktiga Wingsurfskola nu inne på vårt tredje år av full kursverksamhet i Wing och Foil.

 

Just i Wingsurf kommer många in med mycket olika surf/seglings erfarenheter detta gör oxå att inlärningen blir mycket personlig därför har vi gjort en bred grundkurs för att ge dig en bra förståelse för denna nya magiska surf disciplin. Under grundkursen fokuserar vi både på att utbilda dig om vilken utrustning du skall använda och hur du skall tänka för att lära dig smidigast möjligt när du fortsätter på egen hand.

När man lär sig Wingsurf är det en kod som skall knäckas och innan man har gjort det kan det ibland vara lite kämpigt. Speciellt när man skall få ihop vinge med foil därför fokuserar vi fult ut  att lära oss hur Vingen fungerar under denna kursen.

Vi börjar kursen inne på Surfskolan Södra vägen 36 i Varberg  där vi går igenom teknik och utrustning sedan kommer vi köra till ett av våra Wingsurf spot i Varbergs trakten som lämpar sig bäst för dagen.

Är kursen i Stockholm så avtala plats med Niklas som håller i kursen där eller på Gotland då kör vi igång i Gnisvärd vid Lilos Surfshop

Förhållanden vi behöver är plattvatten  inga vågor vind ifrån 4-8 m/s ca.

På vattnet har du din egen utrustning du lånar av oss under hela kursen och vi följer dig med följebåt om spoten tillåter det.  Vi använder inte foil till brädan i denna kursen om du inte har god foil erfarenhet ifrån annan surf disciplin sedan tidigare. Utrustning i kursen är  vinge och  instegs bräda med möjlighet att fästa foil plus extra fenor för snabbare inlärning. Våtdräkt flytväst.

Vi rekommenderar dig som vill börja med Wingfoila eller har köpt utrustning redan att gå denna kursen för att sedan antingen boka in privatcoaching eller fortsättningskurs för steg 2 eller träna vidare på egen hand med grunden vi har lagt under vår kurs med dig.

Bild ifrån en kurs iVarberg

Det går bra att lägga in en intresseanmälan på att gå kursen på dom datum som passar dig.  Kursen körs i närheten av Varberg lite beroende av vilka Vind förhållanden vi har.

Följ oss gärna på @wingsurf.se på instagram och Facebook gruppen Wingsurf.se för mer Wing content och go community.

/ Surfskolan Crew

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

All utrustning ingår

Tid 3-4 timmar

Få elever per instruktör för maximal inlärning.

Man får rabatt på köp av utrustning efter kurs eller rabatt på kursen om du redan har köpt utrustning av oss i Varberg.

 

Hur går du vidare efter Wing grundkur hos oss?

Om du aldrig har testat foil tidigare rekommenderar vi dig att boka en ren foilkurs efter Cabel med våra vänner på  Alternativ Aktivtet  och Breddas Wakepark i Uddevalla ca 1 timme norr om Gbg.

Att lära sig foil i en kabelpark är det absolut lättaste sättet för att verklige förstå hur foilen better sig med rätt dragkraft framåt i händerna inte ifrån foilen. Detta simulerar precis hur Wingen kommer dra dig framåt på brädan på havet.

Sedan kommer du tillbaka och går vår fortsättningskurs och du kommer kunna sätta ihop Wing och foil galant ute på havet. 🙂

Vår Wing elev Mikaela, Gick grundkurs hos oss sedan körde hon en Session med  Alternativ Aktivitet och kom tillbaka till oss på Wing fortästtingskurs och körde med foil och Wing åt båda hållen!

Mattias Hoppe berättar mer i videon.

 

 

 

Pris: 2300 kr

Boka kurs

Platser

Varberg, Gotland & Stockholm

Detta ingår i kursen

3-4 timmar
All utrustning ingår
Få tillgång till vår community där vi kommer dela med oss ab bl a tips, gemenskap, surfhäng och mycket mer!
Efter avslutad kurs får du ett bra wing paketpris och  rabatt på en Manera våtdräkt!