Beskrivning

Wingsurf Grundkurs Är kursen för dig som vill testa på vad Wingsurf är på riktigt och få grunden till hur man börjar att Wingsurfa och kan ta sig vidare snabbt och säkert på egen hand efter kursen.

Vi har aktivt Wingsurfat sedan 2019 i Sydafrika och i Sverige med erfarenhet av kursverksamhet sedan 2004 och är helt tagna av vilka fantastiska möjligheter en Wing ger våra Svenska sjöar och hav. Med marknadens ledande Wingsurf märke F-ONE lär vi dig denna magiska diciplin. Utan att skryta tror vi oss vara dom mest kompetenta inom just Wingsurf i Sverige nu med flest timmar på vattnet.

Just i Wingsurf kommer många in med mycket olika surf/seglings erfarenheter detta gör oxå att inlärningen blir mycket personlig därför har vi gjort en bred grundkurs för att ge dig en bra förståelse för denna nya magiska surf disciplin. Under grundkursen fokuserar vi både på att utbilda dig om vilken utrustning du skall använda och hur du skall tänka för att lära dig smidigast möjligt när du fortsätter på egen hand.

När man lär sig Wingsurf är det en kod som skall knäckas och innan man har gjort det kan det ibland vara lite kämpigt. Speciellt när man skall få ihop vinge med foil därför fokuserar vi fult ut  att lära oss hur Vingen fungerar under denna kursen. foilen kommer in i ett senare läge.

Vi börjar kursen inne på Surfskolan Södra vägen 36 i Varberg där vi går igenom teknik och utrustning sedan kommer vi köra till ett av våra Wingsurf spot i Varbergs trakten som lämpar sig bäst för dagen.

Förhållanden vi behöver är plattvatten  inga vågor vind ifrån 4-8 m/s ca.

På vattnet har du din egen utrustning du lånar av oss under hela kursen och vi följer dig med följebåt om spoten tillåter det.  Vi använder inte foil till brädan i denna kursen om du inte har god foil erfarenhet ifrån annan surf disciplin sedan tidigare. Utrustning i kursen är  vinge och  instegs bräda med möjlighet att fästa foil plus extra fenor för snabbare inlärning. Våtdräkt flytväst.

Vi rekommenderar dig som vill börja med Wingsurf eller har köpt utrustning redan att gå denna kursen för att sedan antingen boka in privatcoaching för steg 2 eller träna vidare på egen hand med grunden vi har lagt under vår kurs med dig.

 

Det går bra att lägga in en intresseanmälan på att gå kursen på dom datum som passar dig.  Kursen körs i närheten av Varberg lite beroende av vilka Vind förhållanden vi har.

 

Då vi idag är först med att erbjuda en bred grundkurs i Wingsurf och våra goda kollegor ivrigt väntar på att se hur vi lägger upp detta kommer du som elev få tillgång till eget material och tips innan du går kursen med oss för att få extra kött på benen innan kursen. Har du frågor tveka inte att kontakta oss för mer info.

Följ oss gärna på @wingsurf.se på instagram och Facebook gruppen Wingsurf.se för mer Wing content och go community.

/ Surfskolan Crew

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

All utrustning ingår

Tid 3 timmar

Man får 1000kr rabatt på köp av utrustning efter kurs eller rabatt på kursen om du redan har köpt utrustning av oss.

Prova på kurs

Ifrån juli kör vi prova på Wingsurf kurs på 1 timme i Apelviken för dig som vill få en första känsla av vad Wingsurf är.  600kr per person inkl utrustning. Boka din kurs innan hos oss. inga förkunskaper krävs.


Video på Emma som knäckte Wingsurf koden.

Här kör Emma hemma på sjön i Alingsås. Wing funkar överallt där det finns vatten. 🙂

Hur lära jag mig att foilsurfa smidigast?

varje elev har ett eget wingsurf kit

inkl. all utrustning 2200kr per person

Boka