Beskrivning

Rush är vår mest populära kurs som riktar sig till dig som vet vad du vill under 15 år av kursverksamhet  har en stor del av Sveriges kitesurfare hittat sin passion till kitesurfingen just igenom vår Rush kurs.

Efter kursen kommer du på ett säkert och självständigt sätt kunna fortsätta med kitesurfing på egen hand.  Vår 2 dagars Rush kurs har utvecklats under många år  till vad den är idag där vi fokuserar på mycket självständig  praktisk tid med kiten ute i vattnet för bäst inlärning och förståelse för draken.

Vi börjar flyga draken  i vattnet redan efter 45 minuters teori och säkerhets genomgång då vi efter många års utbildning set att bästa inlärningen får man på vattnet inte i ett klassrum med teori. Så du kan räkna med mycket vattentid under vår 2dagars Rush kurs. Under kursen jobbar man i par 2 personer där man säkrar varandra och tar snabba självständiga steg framåt i sin kitesurfing med  direkt återkoppling och utlärning ifrån instruktörerna. När vi instruerar jobbar vi för att du som ny kitesurfare skall förstå nästa steg och ta egna  beslut så du får en genuin förståelse för kite och bräda på vattnet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Efter avslutad kurs

Efter kursen kommer du på ett säkert och självständigt sätt kunna fortsätta med kitesurfing på egen hand.

Vi hjälper dig med support tips och utrustning  till rabatterat pris efter avslutad kurs ifrån legendariska  F-ONE kites Så du kommer igång snabbt på egenhand efter kursen. Man får 2000kr rabatt på våra redan rabatterade kitepaket  efter avslutad kurs

Vid avslutad kurs erhåller du ett internationellt certifikat IKO Level 1 och 2 plus en del av Level3.

Antal elever  i princip alla våra  kurser är det 2 instruktörer och 4-6 elever beroende på vilken kurs man tar av Rush eller Zero to Hero.

I Rush kursen delar man kite utrustning  med en elev till och säkrar varandra mycket tid med kite i vattnet.

Bokning

Om vinden tillåter startar vi två Rush kurser per vecka. För varje kurs bokar vi in tre dagar där vi kör på de två dagarna med bäst vind. Vid bokning av kursen bokar vi därför in er antingen tisdag-torsdag eller fredag-söndag och resterande dagar man kan hamnar man på en reservlista – detta för att inte få överbokade kurser vid otillräcklig vind.

Eftermiddagen innan kursstart stämmer vi av för möjlig starttid då vi ser en tydlig prognos för kursdagen. Kurserna körs då vi har någon form av västlig vind från ca 5-6 m/s upp till ca 12 m/s.

Pris: 3 900 kr

Boka kurs

Platser

Varberg, Gotland & Stockholm

Detta ingår i kursen

IKO Certifikat Level 1 & 2
9 timmar uppdelat på 2 dagar
All utrustning ingår
Få tillgång till vår community där vi kommer dela med oss ab bl a tips, gemenskap, surfhäng och mycket mer!