Kitesurfing Varberg & Gotland 2020

Nu rullar vår sexstonde säsong igång med kurser i Kitesurfing sedan 2004 i Varberg

Vill du lära dig kitesurfa och börja med en fantastisk ny livsstils på havet då är vi rätt skola för dig.

Kitesurfing är för dig som gillar fart, kraft  adrenalin och lycka!

Vare sig du är nybörjare eller erfaren inom kitesurfing så har Surfskolan mycket att erbjuda till just dig.

Med erfarna och utbildade instruktörer kommer du, oavsett erfarenhetsnivå, utvecklas till nästa nivå.

Med marknadens senaste utrustning åker du tillsammans med Surfskolan och övriga kursdeltagare till våra spots för att få uppleva surfing på riktigt!

Kitesurfing passar alla, tjejer killar ungdomar som äldre Alla kan lära sig kitesurfa!

Vi har alltid 100% vindgaranti och vi tillhandahåller all utrustning.

Vindgaranti innebär att skulle vinden inte räcka till fortsätter vi din kitesurfing-kurs en annan dag.

 

 

 

 

 

Kitesurfing kan vi på riktigt

Vi kan med stolthet säga att vi är en av dom mest aktiva och meriterade kitesurf-skolorna i Sverige. Vår kursverksamhet har varit i full gång sen 2004, från tidig vår till sen höst, både i Sverige men även i Australien och Sydafrika. Våra instruktörer lever för att surfa i dom mest extrema förhållanden för att kunna nå den allra högsta nivån inom kitesurfing. Med tusentals timmar i havet kommer du alltid få en trygg och kompetent utbildning av oss. Hos oss lär du dig kitesurf på riktigt!

Våra populära kurser körs både i Varberg och på Gotland vill du boka kitesurfkurs på Gotland skriv med detta i din anmälan  så vidarebefordra vi bokningen till härliga Nikola  Lejon som håller i kurserna på Ön med många års erfarenhet inom kitesurf både på Ön & med resor jorden runt.

Man kan både boka surfaris guiding och kurser med Nikola.  Nikola hittar vind runt Gotlands stränder så vill du boka ett härligt kite äventyr hör av dig så löser vi ett härlig upplevelse sommar som höst.

Gotland utgår vi ifrån top kitesurf stranden Gnisvärd som ligger ca 15 minuter söder om Visby med härliga Strandbacka Stugby  där vi erbjuder boende precis bredvid vår kurs strand och härligt surf häng på Lilo Surf Cafe efter surfet Lilo har  även F-ONE 2020 demo utrustning för den som vill testa något nytt eller behöver köpa en leash pump eller poncho mm. för mer info om Gotland tveka inte att kontakta oss!

 

 

Vi har mycket sena avbokningar pågrund av Corona så det finns en fin  chans att få en sista minuten plats för kurs kort inpå fastän vi är hårt bokade. 

vi lägga ut lediga plater  och sena avbokningar   på sociala medier (instagram: @surfskolan och facebook: Surfskolan Varberg).  För att boka en kurs på sen avbokning behöver man aktivt gå in och följa våra poster för att se när kursen kommer att köras i Varberg. Först till kvarn gäller för platserna i kursen, så kan du köra – hojta till direkt så att du säkrar din plats.  

När du blir inbokad för en kurs kommer vi höra av oss dagen innan med sista info runt 17 00  när vi ser hur vinden blir för din kurs dag.

Vi behöver västlig vind ifrån 5-12 m/S  för att kunna köra kurs.

 

 

Se våra videos om du inte tror oss. 🙂

 

iko_card

Vid varje avslutad IKO-certifierad kurs får du ett internationellt certifikat med din IKO-nivå. Detta innebär att vid varje avslutad nivå är du certifierad internationellt och kan fortsätta din utbildning var som helst i världen.

Free Flow

Efter våra populära grundkurser som rullar ifrån tidig Vår till sen Höst följer vi upp efter kursen för att hjälpa dig igenom nybörjare perioden snabbt och smidigt.

Både med utrustning och coaching ifrån Sveriges erfarnaste  instruktörer.   Du får del av och support igenom vårt unika  kurs system Free Flow. Där vi stöttar dig  på vägen emot att bli en självständig kitesurfare.

 

 

rush

Rush

IKO level 1-2

9h på 2 dgr

3500kr

Rush är vår mest populära kurs som riktar sig till dig som vet vad du vill under 15 år av kursverksamhet  har en stor del av Sveriges kitesurfare hittat sin passion till kitesurfingen just igenom vår Rush kurs.

Efter kursen kommer du på ett säkert och självständigt sätt kunna fortsätta med kitesurfing på egen hand.   Vår 2 dagars Rush kurs har utvecklats under många år  till vad den är idag där vi fokuserar på mycket självständig  praktisk tid med kiten ute i vattnet för bäst inlärning och förståelse för draken.

Vi börjar flyga draken  i vattnet redan efter 45 minuters teori och säkerhets genomgång då vi efter många års utbildning set att bästa inlärningen får man på vattnet inte i ett klassrum med teori. Så du kan räkna med mycket vattentid under vår 2dagars Rush kurs. Under kursen jobbar man i par 2 personer där man säkrar varandra och tar snabba självständiga steg framåt i sin kitesurfing med  direkt återkoppling och utlärning ifrån instruktörerna. När vi instruerar jobbar vi för att du som ny kitesurfare skall förstå nästa steg och ta egna  beslut så du får en genuin förståelse för kite och bräda på vattnet.

Vill du börja kitesurfa så är det Rush du söker.

// Arild Kristiansen grundare av Surfskolan 2004 och huvudinstruktör i våra Kitesurf kurser.

Efter kursen kommer du på ett säkert och självständigt sätt kunna fortsätta med kitesurfing på egen hand.

Vi hjälper dig med support tips  och  utrustning   till rabatterat pris efter avslutad kurs ifrån legendariska  F-ONE kites Så du kommer igång snabbt på egenhand efter kursen.

 

Vid avslutad kurs erhåller du ett internationellt certifikat IKO Level 1 och 2 plus en del av Level3.

Rush

Nivå 1

IKO level 1

4h

1800kr

Nivå 1 kommer lära dig grundläggande kunskaper så som risksituationer, säkra stränder att köra på, vindens funktioner och vindfenomen, säker och praktisk riggning av utrustning samt rätt utrustning till rätta väderförhållanden. Genomgång och test av säkerhetssystem.

Även övning av start och landning av drake, hantering av draken i Power Zone samt Body Drag där du dras efter draken i vattnet utan bräda för att få en god kontroll av kite för att sedan kunna ta dina första Starter med både kite och bräda på vattnet.

Vi börjar flyga draken praktiskt i vattnet redan efter 45 minuters teori och säkerhets genomgång då vi efter många års utbildning set att bästa snabbaste inlärningen får man på vattnet inte i ett klassrum med teori och vi lägger upp kursen så du som elev  lär dig att ta rätt beslut självständigt i rätt situationer och lita på din egna känsla med draken.

Vid avslutad kurs erhåller du ett internationellt certifikat IKO Level 1. plus en del av Level 2

niva2

Nivå 2

IKO level 2

4h

1800kr

Nivå 2 ger dig mer praktisk tid med drake och bräda i vattnet för att få mer kontroll över din kite och även fokusera på att komma upp på brädan. Du kommer lära dig hitta rätt kraft i draken för att få korrekt åkstil och kantskär på brädan.

Vi visar även hur du gör en vändning med brädan.

Vi går igenom säkerhet, väjningsregler och självräddning av draken.

Vid avslutad kurs erhåller du ett internationellt certifikat IKO Level 2.

Nivå 3

Nivå 3

IKO level 3

3h

1700kr

Nivå 3. Vi arbetar vidare med dina kunskaper och skickligheter för att utveckla din teknik på brädan.

Detta är en gruppkurs för dig som vill utvecklas efter Nivå 2 och ha lite mer tid med kite och bräda.

Vill du har mer personlig tid och individuell finslipning av din teknik så rekommenderar vi privatkursen Solo.

Vid avslutad kurs erhåller du ett internationellt certifikat IKO Level 3.

zero

Zero to Hero

IKO level 1-3

2-3 dgr

5500kr

Zero to Hero. Den ultimata premium kursen för dig som vill komma igång ordentligt!

På två till tre dagar, beroende på väderförhållanden, kommer du genomgå både Nivå 1 och Nivå 2 och få betydligt mer individanpassad tid. Efter detta finslipar vi dina tekniker individuellt med kite och brädan.

Målsättningen är att du ska få så optimalt mycket lärdom och tid ute på vattnet som möjligt.

Vid avslutad kurs erhåller du ett internationellt certifikat IKO Level 1 och Level 2 samt en del av Level 3.

solo

Solo

per h

795kr

På våra privatkurser får du individuell träning och tid av Surfskolan.

Detta är en kurs för dig som vill ha egentid och individuell utveckling på just din nivå.

795kr per timme för en person med egen utrustning

eller 995kr per timme för en person plus hyra av utrustning

Våra vanliga surf-spots för Kitesurfing

Björkängs havsbad

Köp presentkort
0

Your Cart