Sydafrika Kapstaden

OBS info nedan är inte giltigt till 2018 års Kite camp men tills vi går ut med fullständigt info om vinterns äventyr låter vi denna info ligga kvar så ser man lite hur vårt upplägg varit tidigare. 2017 års SA kite camp vart en enorm succé där vi hittade vänner för livet under magiska veckor i Kapstaden!! Det går redan nu att boka in en intresseanmälan för vinterns surf äventyr i Sydafrika. 🙂

Lämna snöslask och mörker och häng på till sommar och surf i Cape Town! Vi effektiviserar din semester så du får ut så mycket som möjligt av din resa med oss.

Efter förra vinterns succé då vi körde vårt kite camp i Kapstaden för första året släpper vi nu vinterns äventyr till magiska Kapstaden Sydafrika.

Efter att ha spenderat våra vintersäsonger i Kapstaden, Sydafrika så pass länge kallar vi det vårt andra hem. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter och att du/ni ska få möjligheten att uppleva en av världens särklass bästa kitesurf-destinationer. Upplev fantastisk mat, gott vin, uteliv som slår det mesta till mycket bra priser, grym natur och magisk kitesurfing på plattvatten och i vågor!

Sydafrika

I år bor vi ett nytt  kite hus som erbjuder ett brett alternativ av boendemöjligheter och sysselsättningar när man inte är på havet. Vi har förlängt resan till 11 dagar (10 nätter) i huset då alla ville vara kvar längre förra året. Av dessa 11 dagar är det 7 dagar  med tips och guidning. efter dessa 7 dagar har du bra kolla på omgivningen och kan utforska Kapstaden på egen hand men vi fins på plats med råd och hjälp vid behov

Vi erbjuder 2 olika bokningsperioder, 31 januari till 10 februari, 10 februari till 20 februari,  plus en reserv period om det skulle vara ett stort intresse  20 februari till 2 mars. Skulle dessa datumen inte riktigt passa in i din reseplanering kan vi anpassa datumen efter dina möjligheter. Det är ett personligt upplägg så man har möjlighet till egentid för att utforska vad Kapstaden har att erbjuda.

Campet riktar sig till dig som har börjat kitesurfa – kan köra åt båda hållen med en twintip, hålla höjd och vill utvecklas så mycket som möjligt med massa timmar på vattnet. Det riktar sig även till dig som redan kitesurfat några år men vill pusha din åkning några snäpp till, både med vågbräda och Twintip. Vi erbjuder även möjligheten att börja vågsurfa  innan vinden har kickat in på dagen för den som vill lära sig något nytt. Vi har ett nära samarbete med Atlantic Surf som erbjuder det mesta inom surf och kitesurf du kan tänkas behöva på plats.

Vi utgår ifrån vårt Kite-hus mitt i Table View någon minut ifrån kända Kite Beach.

Vi  guidar er dit vinden är bäst i området runt Kapstaden, varje dag. Allt ifrån magisk vågkitesurfing, med downwinders, till grym plattvatten-körning. Alla turer genomförs med gemensamma måltider. man står för egen transport hyrbil så du är så fri som möjlighet och kan välja själv var och när du vill köra.

I Kapstaden måste man jaga vinden för att få köra så mycket som möjligt och det är där vi har lokalkännedomen som gör att vi får så många dagar som möjligt på vattnet.

 

Detta händer på campet

Vi bjuder på en ordentlig grillkväll i huset när veckan börjar för att lära känna varandra och information av vad som komma skall, väderprognoser plus all nyttig information som kan behövas.

10 nätters boende i vårt grymma hus, mitt i kitesurfing-meckat. Man väljer själv boende-alternativ i huset. Se dom olika alternativen.

Guidning, coachingtips, foto/filmning med Arild Kristiansen, huvudinstruktör och ägare i Surfskolan sedan 2004, tillsammans med Surfskolan Crew och Atlantic Surf som löser allt som kan behövas i utrustning mm på plats. Arild har rest jorden runt för att jaga vågor att kitesurfa i över 10 år och kommer alltid tillbaka till Kapstaden för det härliga livet både på vattnet och på land.

Sydafrika boende

Detta löser man själv

Biljett till Kapstaden, mellan ca 6000-8000kr.

Tips .Vi flyger med Turkish Airways då de är väldigt bra på att ta med surf-utrustning, men det finns flera bra alternativ. läs bara igenom flygbolagets bagage policy innan ni bokar något.

Egen kite-utrustning och våtdräkt (kolla med oss vad som är lämpligt att ha med sig).

Vi löser vågsurfbrädor att hyra till rabatterat pris för dom som vill ha det hos Atlantic Surf.

Man står för egen mat under resan och hyrbil, plus bränsle.

Vi hjälper er så att ni kan gå ihop flera stycken och hyra bilar på plats om ni reser själva –  Hyra bil i Sydafrika är prisvärt. Pris för en mindre bil i 10 dagar ligger från 1500kr.

Se över din reseförsäkring.

Du kan flexa din tid i Kapstaden hos oss i mån av plats om du vill stanna fler dagar, och man kan även lägga till privat coachning under veckan om man känner att man vill slipa på sin teknik lite extra. Då läggs det på faktura efter resan.

Vi kommer även ha möjlighet att prova på nyheter ifrån Cabrinha 2017.

I mån av plats kan man förlänga sin tid i huset och även hyra in sig utan guidning under perioden. Det är ett begränsat antal personer varje period  för att hålla campet så personligt som möjligt med möjlighet att utforska kapstaden på egenhand med.Huset kommer inte vara fullt men Vi är flera kitesurfare som är på plats ifrån Sverige som bor i huset och fins till hjälp om du har några frågor för att skapa en så trevlig gemenskap som möjlighet både i havet och på land.

Din Bokning är preliminär och vi tar inte ut någon boknings avgift i förskott och vi fakturerar bara för det man deltar i under campet så skulle du behöva åka hem någon dag tidigare eller få ett liknande förhinder så blir du inte betalningsskyldig. boendet bokas separat och betalas på plats till husets ägare mer info ser man under boende alternativ.

Vi är inte en resebyrå utan vill skapa en personlig  upplevelse för att man skall få sin bästa kitesurf upplevelse med nya vänner att surfa ihop med.

Red Bull King of the Air, avgörs runt mellan 21jan-5 feb så med lite tur är du med och kollar in finalen i världens största kite-tävling.

För frågor och bokning kontakta oss på info@surfskolan.nu eller telefon 0707986522

Tips
Se över din reseförsäkring och avbokningskydd då vi inte erbjuder flygresor eller hyrbil i paket. för mer info kontakta din hemförsäkring som ofta har ett bra resealternativ eller Europeiska reseförsäkringar https://www.erv.se/privat/ där ett avbokningskydd för hela resan kostar 6% av resans totala pris.

 

Boende

 

Boende alternativ i vårt Camp

I år har vi ett nytt hus som passar helt perfekt att hänga i innan och efter man spenderat många timmar i vågorna. Huset är utrustat med gemensamt stort kök, vardagsrum, spelrum med pingis/fotbollspel/dart m.m, grillområde, härlig trädgård med skönt poolhäng. Helt enkelt det perfekta surfhuset. Det fins flera olika boende-alternativ som du/ni väljer innan. Allt från att man delar rum i sovsal till egen separat lägenhet för den som vill det. Alternativen ser man nedan.

Man bokar och betalar sit boende separat direkt till ägaren. För frågor ang boende alternativ och bokning maila oss eller fyll i formuläret nedan så skickar vi över info och kontakt uppgifter till Surfhusets värd.
The Reef Apartment

The Reef Room

Egen avskild lägenhet i surfhuset med separat ingång. Vardagsrum, sovrum och köksdel med kylskåp mm. Toalett och tvättstuga i anslutning till lägenheten och direkt tillgång till trädgård och poolområde. Perfekt för par, kompisgäng eller familj.

Lämpligt för 2 personer men går att va 3 personer med en person i vardagsrummet.

9800kr för 10 nätter för hela lägenheten samt 4800kr per person för guidning 7 dagar.

The Bali Suite

The Bali Suite

Perfekta alternativet för dig/er som vill ha det lilla extra. Eget badrum, badkar och king size-dubbelsäng.

2 personer, boende 10 nätter och 7 dagar guidning 17 600kr.

1 person, boende 10 nätter och 7 dagar guidning 11 800 kr.

The High Tide Room

High Tide

Mysigt rum med dubbelsäng för  2 personer. Toalett och dusch i anslutning till rummet.

2 personer boende, 10 nätter och 7 dagar guidning 15 600kr.

1 person boende, 10 nätter och 7 dagar guidning 9 700 kr.

The Quicksilver Room

Quicksilver Room

Rum med 2 separata sängar perfekt för 2 vänner. Toalett och dusch i anslutning till rummet.

2 personer, boende 10 nätter och 7 dagar guidning 15 600kr.

1 person, boende 10 nätter och 7 dagar guidning 9 800.

The Beach Bumz Room

Beach Bumz

Ett större fräscht rum med 3 st stora våningsängar. Plats för 6 personer med egen toalett och dusch. Perfekt för kompisgänget, familjen eller med andra kitesurfare under campet. Prisvärt alternativ.

Per person, boende 10 nätter och 7 dagar guidning 7 300 kr per person.

The Da Hui Room

Da Hui

Pool-huset ligger i trädgården. Med 2 separata sängar i ett litet beach shack. Prisvärt alternativ (tänk på att det kan bli varmt vid värmebölja). Tillgång till toalett och dusch i trädgården.

2 personer, boende 10 nätter och 7 dagar guidning 13 500kr.

1 person, boende 10 nätter och 7 dagar guidning 7500kr.

OBS

Vid allvarlig sjukdom är du inte bunden att betala något av din resa till oss då du bara betalar för den guidningen/cocahingen du är delaktig i. Man betalar för boende till husets ägare på plats som i vanliga fall bedrivs som ett mysigt Bed and breakfast. beloppet ändras då över i lokal valuta Rand.

Kontakta oss för boknings frågor

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefonnummer (obligatorisk)

Önskemål för boende